Nikšić: Ponosni smo na Bosnu i Hercegovinu

nerminPremijer Federacije BiH Nermin Nikšić uputio je građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti BiH.

Istakao je da, iako je prošlo već 70 godina od Prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu, sve bosanskohercegovačke patriote i dalje vodi ista ideja – BiH ne pripada niti jednom njenom narodu, već svim narodima, nacionalnim manjinama i građanima.

‘Prije svega, pripada onima koji BiH nose u srcu. Ovim praznikom obilježavamo jedan od brojnih događaja iz duge bosanskohercegovačke historije na koju smo izuzetno ponosni.

Iako je ta historija često bila surova prema BiH i njenim ljudima, što nikada ne smijemo zaboraviti, donijela nam je i nebrojene radosti. Najveća od njih je osjećaj neraskidive veze sa svojom domovinom’ – ističe Nikšić.

Uz čestitku, Nikšić je pozvao građane BiH na nastavak zajedničke izgradnje snažnije, bolje i sretnije domovine te se na taj način odupru onima onima koji to ne žele, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.