Nermin Mandra: Razočaravajući je nerad Ankice Gudeljević kada je riječ o nabavci vakcina

Nermin Mandra, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, razočaravajućim je nazvao nerad ministrice civilnih poslova Ankice Gudeljević kada je riječ o nabavci vakcina.

“Ministarstvo civilnih poslova ima ulogu koordinatora s državnog nivoa s obzirom na to da su ustavno razuđene zdravstvene institucija Bosne i Hercegovine”, kazao je Mandra, dodavši međutim da javnosti nisu ponuđeni jasni odgovori kada je riječ o rokovima nabavke vakcina.

“To ukazuje na nemaran odnos, za što odgovornost nosi svakako ministrica Gudeljević”, kazao je Mandra.

Podsjeća da se Ministarstvo civilnih poslova još 9. decembra 2020. godine, u saopćenju pompezno pohvalilo da “Bosna i Hercegovina otvara vrata EU za nabavku vakcina”, a u istom saopćenju je istaknuto i da je to rezultat “izuzetne koordinacije” Ministarstva civilnih poslova i ostalih nivoa vlasti.

“Kakvi su rezultati te ‘izuzetne koordinacije’ i ‘otvaranja vrata EU’ najbolje govori činjenica da Bosna i Hercegovina već itekako kasni za zemljama Evropske unije, a Ministarstvo ne nudi nikakve definitivne rokove kada bi vakcine mogle stići”, naglasio je Mandra.

Izvor: klix.ba