Nerdin Fejzović u Kaknju pokreće kickboxing klub “Warrior”

Kakanjski kickboxing šampion, Nerdin Fejzović, nakon brojnih osvojenih titula i borbi i nastupanja za veliki broj klubova, u Kaknju osniva kickboxing klub pod nazivom “Warrior”.

Ovakav klub trenutno ne postoji u Kaknju, a Nerdin u razgovoru za Kaportal.ba kaže da je inicijativa krenula od njega samoga, ali i od drugih ljubitelja ovog sporta u našem gradu:

“Trenutno ne postoji u Kaknju ni jedan klub koji je aktivan i većina momaka koja je trenirala u klubovima u Kaknju mi se javila rekavši da bi najbolje bilo da ja pokrenem inicijativu, s obzirom na moje znanje i iskustvo što se tiče ovog sporta.”

Kako kaže Nerdin, osnovni cilj kluba je da sklone se mladi sa ulice i počnu baviti ovom vještinom i da vide šta je to ustvari kickbox jer neki ljudi baš i nemaju dobro mišljenje o ovom sportu.

“Naravno, želimo da stvaramo što bolje borce i prije svega dobre momke koji će predstavljati svoj grad Kakanj i BIH u najboljem svjetlu na takmičenjima širom regije i svijeta.”, kaže Nerdin.

Procedura o pokretanju kluba je u toku, a treninzi će se održavati u prostorijama Taekwandoo Kluba Centar (bivši Caritas). Što se upisa tiče, moguće je kontaktirati facebook stranicu Kickboxing Club Warrior Kakanj ili Facebook profil Nerdin Fejzović.

Za kraj nam je Nerdin otkrio planove vezane za njegovu karijeru: “Ubrzo potpisujem ugovor sa po meni najboljim menadžerom na prostoru Balkana sto se tiče boxa i a ako sve bude kako treba, u septembru u Pragu imam zakazano K-1 amatersko takmičenje.”