Nabavka mašina za izradu jamskih prostorija u rudnicima ¨Kakanj¨ i ¨Breza¨

masinaU Direkciji JP Elektroprivreda BiH ul. Vilsonovo šetalište  br. 15 , danas će biti upriličeno potpisivanje ugovora o nabavci dvije mašine tip AM-50z-w,  za izradu jamskih prostorija u rudnicima mrkog uglja ¨Kakanj¨ i ¨Breza¨.

Ukupna vrijednost investicije JP Elektroprivreda BiH  – 2,5  miliona KM, saopšteno je iz Elektroprivrede.

Ugovore o nabavci mašina za izradu jamskih prostorija potpisaće Mirsad Jašarspahić, v.d. direktor RMU ¨Kakanj¨, Suad Ćosić, direktor RMU ¨Breza¨  i u ime kompanije REMAG S.A. Katowice, Poljska,  Tadeusz Kopiec, prokurent i komercijalni direktor.

Potpisivanju ugovora će prisustvovati dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH i Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju.

Uz mašine za izradu jamskih prostorija biće nabavljeni i transporter za pretovar, prateći kompaktni niskonaponski razvod sa napojnim kablom, rezervni dijelovi i alat potreban za montažu i održavanje mašine.

Očekivani efekti ulaganja u nabavku mašina za izradu jamskih prostorija su povećanje produktivnosti,  kontinuitet izrade jamskih prostorija, te značajno unapređenje humanizacije rada u rudnicima  ¨Kakanj¨ i ¨Breza¨.

Nabavka  mašina  finansira se  iz sredstava za dokapitalizaciju rudnika u sastavu Koncerna EPBiH.

JP Elektroprivreda BiH će u procesu dokapitalizacije u RMU ¨Kakanj¨ investirati 66,9 miliona KM, a u RMU ¨Breza¨ 32, 5 miliona KM.

Kaportal.ba