Automobil izvučen iz Lašve, tijelo trećeg mladića još nije nađeno

Automobil audi (E42-K-948) koji su kobne noći koristili Amar Kozlić, Harun Delić i Almen Begović, izvučen je iz Lašve.

U vozilu, koje je jutros pronađeno na lokalitetu Lašvanske petlje, pronađena su tijela dvojice mladića, dok se za trećim i dalje traga. Tijela su prevezena u kantonalnu bolnicu u Zenici.

Prema nezvaničnim informacijama, nađena su tijela Huseina Delića i Almena Begovića, dok se za trećim mladićem Amarom Kozlićem traga još uvijek.

Kako javlja naš reporter s mjesta događaja, policijske ekipe tragaju za trećim tijelom čamcima, dok se istovremeno pretražuje obala.

S obzirom na to da je voda hladna i mutna, ronioci još ne mogu početi sa potragom.

Iz MUP-a ZDK je saopćeno da je odmah nakon prijave porodica o nestanku mladića, jučer oko 17.30 sati, policija započela intenzivnu potragu i uspjela pronaći mjesto gdje je automobil završio u vodi.

– Odmah nakon prijave o nestanku mladića formiran je operativni štab, koji je bio zadužen za koordiniranje svim aktivnostima koje se poduzimane tokom protekle noći i koje su nastavljene danas radi pronalaska nestalih mladića – kazala je glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Na područje Srednjobosanskog kantona su upućeni i timovi Specijalne policijske jedinice MUPZDK-a i službenici kriminalističke policije, koji u saradnji sa službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona poduzimaju potrebne mjere, te vrše intenzivnu pretragu terena, kažu u MUP-u ZDK.