Muflizović pred meč za plasman u Ligu za prvaka: Imamo veliki motiv i želju, ovdje je teško igrati svakom protivniku

Košarkaški Klub “Kakanj” u subotu, 09. februara sa početkom u 19:00 sati u Sportskoj dvorani Kakanj igra utakmicu 18. kola Prvenstva BiH (Liga 11).

Ovo je ujedno i derbi meč 18. kola i utakmica za plasman u Ligu za prvaka.

“Utakmica koju igramo za vikend je od izuzetnog značaj za naš tim i predstavlja jednu od najvažnijih utakmica sezone jer su nam direktni konkurenti za Ligu za prvaka. Pobjedom bismo se izdvojili i učvrstili poziciju koja nas vodi u ligu 6. Zbog toga imamo veliki motiv i želju da osiguramo bodove na domaćem terenu gdje je izuzetno teško svakom protivniku igrati ovdje nošeni sjajnom publikom.”, kazao je u najavi utakmice za Kaportal.ba kapiten domaćeg tima Aldin Muflizović.

Zbog toga motiva i samopouzdanja neće manjkati. Vogošća ima kvalitetne pojedince i širi roster i sigurno da imaju određeni kvalitet. Muflizović je istakao da će timu biti potrebna pomoć navijača:

“Radili smo dobru sedmicu sa principima koje ćemo u subota pokušati prenijeti na teren, smanjiti greške i pristupiti agresivnom igrom i da slavimo pred domaćim navijačima. Ovim putem ih pozivam da nas podrže jer nam je njihova podrška itekako bitna i sigurno da ćemo uz njihovu podršku lakše doći do pobjede.”