Standard ISO 9001:2015 je međunarodno najpriznatiji standard za sisteme upravljanja koji uključuje zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom koje organizacija treba ispuniti da bi postigla stalno zadovoljstvo kupaca.

Sistem upravljanja kvalitetom, često nazivan QMS (Quality Management System), je skup politike, procesa, dokumentiranih procedura i zapisa koji definiraju skup pravila koja propisuju kako će kompanija izrađivati i isporučivati proizvod i uslugu krajnjim korisnicima.

Uvođenjem novih standarda MojSan želi postojećim i potencijalnim partnerima poslati poruku da se radi o pouzdanoj kompaniji kojoj vrijedi ukazati povjerenje na polju proizvodnje sistema za spavanje i ostalih servisa koje nude.

Proces restruktuiranja i pripreme za audit koji je obavila certifikacijska kuća TÜV SÜD Sava d.o.o. kao i edukacija uključenih u ovaj proces je trajao godinu i pol dana čime su osnažene konkurentske prednosti branda MojSan te utvrđen put na izvozna tržišta.

“Vaše povjerenje, dragi kupci, korisnici naših proizvoda, nam je najznačajniji certifikat, zato spavajmo zdravo i pomozimo drugima da rade to isto!”, kažu u brandu MojSan.