Mobilna laboratorija demokratije u Kaknju

omladinski centarU subotu, 14.12.2013 godine u 10:00 sati u Omladinskom centru u Kaknju će se održati radionica pod nazivom “Mobilna laboratorija demokratije” koju organizuje Civitas BIH u saradnji sa domaćinom Vijećem mladih Općine Kakanj.
Laboratorija demokratije, inovativni je program Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava „Civitas“ BiH, podržan od strane Ureda za odnose sa javnošću Ambasade SAD-a u Sarajevu, koji ima za cilj promovirati i jačati građanski aktivizam i interkulturalno razumijevanje među mladim ljudima u Bosni i Hercegovini. Programom će se, za gotovo 1000 mladih osoba u BiH, pružiti višestruke prilike za razvijanje i prakticiranje liderskih sposobnosti, promovirati uspostavljanje trajnih veza između mladih iz svih dijelova države te razviti aktivne mreže aktivnih mladih ljudi koji se, putem vršnjačke edukacije, uzajamno osnažuju u preuzimanju građanske odgovornosti i aktivne ulogu u životu zajednice.
Mladi lideri koji su prošli obuku Civitasa BIH će zajedno sa aktivnim mladim ljudima iz Kaknja, razmatrati i rješavati probleme s kojima se naša zajednica susreće, a koje je Vijeće ladih nominovalo kao najveće. Vijeće mladih u Kaknju čine tri omladinska udruženja : “Prijatelji omladinskog centra”, “Procvat” i “Medena dolina”.
Svim učesnicima je obezbijeđena hrana i piće a troškove snosi oranizator projekta Civitas BIH.
“Dođite u što većem broju, da zajedno učimo i pokušamo riješiti probleme!”, poručuju iz Vijeća mladih.
Kaportal.ba