Mladost se priprema za Premijer ligu: Rahimić novi trener, Šabić pomoćnik

Ekipa FK Mladost Doboj Kakanj ima novog trenera. Nakon što je Nijazu Kapi koji u elitnom razredu bh. fudbala nije mogao voditi šampione Prve lige FBiH zbog neposjedovanja licence, sa posljednjom utakmicom sezone istekao ugovor, čelnici Mladosti angažovali su Ibru Rahimića za novog šefa stručnog štaba, a Nermina Šabića, bivšeg reprezentativca BiH i igrača, te direktora zeničkog Čelika za pomoćnika i koordinatora omladinskog pogona ove ekipe.

Ibro Rahimić bivši je igrač i trener FK Velež iz Mostara. U karijeri je osim Veleža nastupao i za švicarski Chiasso, a sa trenerske pozicije vodio je i ekipe FC Rapperswil iz Švicarske te Slogu iz Ljubuškog. Vlasnik je UEFA-ine PRO licence.

Nermin Šabić će obavljati funkciju pomoćnika trenera, ali i koordinatora za omladinski pogon Mladosti. Šabić ima ogromno igračko iskustvo. U karijeri je nastupao za zenički Čelik, Inter Zapreščić, NK Zagreb, Croatiju (Dinamo) iz Zagreba, sarajevski Željezničar, a imao je i četrdesetak nastupa za reprezentaciju BiH. Obnašao je funkciju direktora FK Čelik i suvlasnik je škole fudbala Tempo Sport iz Zenice.

U stručnom štabu će biti i dosadašnji pomoćni trener Enes Bistrivoda i trener golmana Nezir Mujagić. Prva prozivka zakazana je za 17. juni, a uskoro se očekuju nova pojačanja i prinove kluba iz Doboja.

Kaportal.ba