Mladost otputovala u Antaliju

Ekspedicija Mladosti iz Doboja kod Kakanja danas je otputovala na završni dio priprema koji će obaviti u turskoj Antalyji.

Premijerligaš iz Doboja kod Kaknja u Turskoj će se pripremati dvije sedmice, a odigrat će i tri pripremna duela.

Snage će izbranici Adnana Zildžovića odmjeriti sa slovačkom Senicom (31. januar), Akademijom Pandev (2.februar) i beogradskim Partizanom (7. februar), a postoji i mogućnost da dogovore još jedan kontrolni meč.

U Antalyju je Zildžić poveo 24 igrača, a to su: Emil Velić, Semir Bukvić i Tarik Abdulahović (golmani), Anes Vehab, Asani Xhelil, Arnel Delić, Bojan Marković, Aladin Isaković, Kenan Hreljić, Burak Yamac, Nemanja Nikolić, Nana Welbeck, Petar Bojo, Bahrudin Atajić, Edin Biber, Anes Hrustanović, Nemanja Dragutinović, Nemanja Anđušić, Gedeon Guzina, Matthias Fanimo, Kenan Muslimović, Filip Arežina, Tarik Mehić i Amar Begić.

Jedini kontrolni meč u dosadašnjem dijelu priprema Mladost je odigrala protiv Veleža u Mostaru u kojem su slavili sa 4:3.

Sa ekipom nisu otputovali Amer Hiroš i Damir Sadiković. Hiroš će na posudbu, dok će se Sadiković u narednim danima doputovati u Tursku i priključiti se pripremama svog tima.