Mladost minimalno poražena od Zrinjskog

Mostarski tim slavio je u Doboju kod Kaknja. Pobjednički gol za aktuelnog šampiona postigao je Oliver Petrak već u 10. minuti. Izveden je korner, Petrak se najbolje snašao u gužvi, šutirao, lopta se odbila u stativu i završila u golu domaćina.

U drugom poluvremenu Mladost je bila puno agresivnija, ali do promjene rezultata nije došlo. Pirić je uspio sačuvati mrežu, dok je i Zrinjski stvorio nekoliko prilika na drugoj strani. Na koncu, Mostarci su slavili s minimalnom razlikom, ali ubilježili su itekako važne bodove u mrtvoj trci sa Sarajevom i Željezničarom za titulu šampiona države.

Mladost DK – Zrinjski 0:1 (Petrak 10’)

Stadion: Gradski stadion Doboj Kakanj. Gledalaca: . Sudija: . Dragan Petrović (Banja Luka). Žuti kartoni: Laštro, Šećerović, Isaković (Mladost), Tomić, Lučić, Todorović, Jamak, Kajkut.

MLADOST: Velić, Gačan, Laštro, Aganspahić (od 62. minute Husić), Kuzamanović (od 62. minute Sušić), Šišić, Rizvanović, Šećerović, Brkić (od 72. minute Maksimović), Ramović i Isaković.

ZRINJSKI: Pirić, Blaić, Graovac, Tomić (od 75. minute Pehar), Lučić, Todorović (od 63. minute Jović), Mešanović, Jamak, Petrak, Jakovljević, Bilbija (od 88. minute Kajkut).