Mladi kakanjski talenti ostvarili plasman na završnicu državnog prvenstva

Ovog vikenda je u Domaljevcu odigrano Federalno kadetsko prvenstvo za muškarce u odbojci. Na finalnom turniru učestvovale su ekipe domaćina Domaljevca, Bosne iz Sarajeva, Gradine Herceg iz Srebrenika te ekipa OK Kakanj 78.

Prvi meč kakanjski mladići pod vodstvom trenera Edina Ljubovića, počeli su odlično, imali prednost i u prvom i u drugom setu, ali su zbog pada koncentracije izgubili i jedan i drugi set. I u trećem setu slavila je ekipa Gradine, inače šampion FBiH u toj kategoriji.

Drugi meč su Kakanjci odigrali sa ekipom domaćina pred punom dvoranom, ali nisu posustali te su slavili sa 3:1.

U trećem meču igranom danas mladi kakanjski talenti su lagano slavili protiv ekipe Bosne i time osvojili drugo mjesto i ostvarili plasman na završnicu državnog kadetskog prvenstva.

“Ponosan sam na svoje momke, pokazali su talenat i želju. Ostaje samo žal za prvom utakmicom gdje smo mogli dobiti i ekipu Srebrenika, ali ja sam zadovoljan. Idemo na državno prvenstvo koje će se održati 25. i 26. maja. Naš put će i dalje biti ulaganje u mlađe kategorije jer jedino tako možemo nastaviti lijepu kakanjsku priču.”, kazao je za Kaportal.ba trener mlađih kategorija OK Kakanj 78 Edin Ljubović.