Uprkos kiši atmosfera je odisala ljubavlju prema poeziji, kako onih koji su govorili stihove tako i onih koji su ih slušali. A slušali su ih zaljubljenici poezije i lijepe riječi, ljudi koji se i sami bave kulturom, umjetnošću i obrazovanjem.

Govoriti Šantićevu poeziju u gradu u kojem je pjesnik rođen i stvarao najljepše stihove bio je izazov koji ćemo s ljubavlju pamtiti. Druženje s domaćinima u Mostaru – Udruženje Žene BiH Mostar, nastavljeno je uz Neretvu i stari most, na čistom zraku i u ambijentu bosanskih avlija o kojima je upravo Šantić pisao najljepše stihove.

Kiša i šetnja po klizavoj kaldrmi uz ljubaznost domaćina pretvorila se u šetnju gradom poezije i lijepe riječi. Uživali smo u svakom trenutku.

Iza nas, u čistom mostarskom u zraku ostali su izgovoreni stihovi EMINA Čitali Ena Sikira i Nedim Hasagić, učenici kakanjske gimnazije PROLJEĆE Čitala Aida Tirić, učenica kakanjske gimnazije NA UBOGOM POLJU Čitala Alma Omerbegović, učenica Srednje Medicinske škole u Fojnici VEČE NA ŠKOLJU Čitao Mirza Neimarlija, učenik Srednje tehničke škole u Kaknju METEOR Čitala Alma Omerbegović O KLASJE MOJE Čitala Ena Sikira OSTAJTE OVDJE Čitao Nedim Hasagić uz podršku, Ena Sikira, Aida Tirić, Mirza Neimarlija Fotograf i snimatelj – Adis Alajbegović, učenik srednje mješovite škole Kakanj Infomacije o piscu pripremio Rijad Mušinović, bivši učenik srednje tehničke škole u Kaknju

Više fotografija pogledajte OVDJE.