MGM Farm Kakanj: Dvadeset godina doprinosa lokalnoj zajednici

Kompanija MGM Farm Kakanj postoji već 20 godina i jedna je od tri najveće veledrogerije u BiH.

Kompanija je već 20. godina u procesu konstantnog rasta, a taj rast su pratila i ulaganja u lokalnu zajednicu.

Osim projekta FK Mladost Doboj Kakanj i MGM Farm akademije koji na najbolji način predstavlja kakanjski sport, kompanija godinama pomaže sportske klubove, kulturne projekte, društvene organizacije, učestvuje u humanitarnim akcijama…

„U našem poslovanju društvena odgovornost je veoma bitna. Mi smo porodična kompanija i u tom duhu godinama živimo, izgrađujemo se i dišemo skupa sa lokalnom zajednicom. MGM Farm zapošljava 70 ljudi, dajemo stipendije za 30 studenata, sponzorišemo sportske klubove poput FK Mladost, ženskog odbojkaškog kluba i šahovskog kluba koji i nosi naše ime, učestvujemo u sponzorisanju kulturnih događaja… Kakanj je naš grad i želimo da ga predstavimo u najboljem mogućem smislu i u poslovnom ali i društvenom segmentu. Sestrinska firma MGM Farm-a, MGM Apoteke, također je velika podrška kakanjskom sportskom i kulturnom životu. “, kaže Maida Goga, direktorica firme MGM Farm.

Iako se poslovanje MGM Farm-a ne veže direktno za Kakanj, kako kaže Maida Goga, teži se da ljudski resursi budu primarno iz Kaknja, da kompanije od kojih kupuju robe i usluge budu iz Kaknja, ali i kroz stipendije da učestvuju obrazovanju studenata.

„Tajna zdrave sredine leži u društveno odgovornim pojedincima. Povodom Dana općine, našim sugrađanima želim što više društveno odgovornih pojedinaca, što bolju saradnju među njima i izgradnju što boljeg mjesta za život.“, završila je Maida Goga.