Marin Galić: Uz podršku navijača savladati Radnik i izaći iz krize

Nakon tri uzastopna poraza u domaćem prvenstvu ekipa Mladosti u nedjelju u 13:30 sati  u Doboju dočekuje bijeljinski Radnik.

Ekipa Husrefa Musemića više nama prava na kiks ukoliko želi da se vrati u borbu za prvih šest pozicija koje vode u ligu za prvaka Bosne i Hercegovine.

IF
Husref Musmić: ”Ukoliko dio atmosfere sa treninga prenesemo u duel sa Radnikom možemo se nadati pozitivnom rezultatu.”

”Poslije tri poraza teško je šta puno reći osim da smo pod imperativom pobjede. Pod velikim smo psihološkim pritiskom s obzirom da se nalazimo u ovoj neugodnoj situaciji i dolazi nam ekipa koja igra najbolje u gostima u cijelom prvenstvu. Posjeduju veliki kvalitet i samopouzdanje. Dobro smo radili proteklih sedam dana i ukoliko bar dio atmosfere sa treninga prenesemo u nedjelju u duelu sa Radnikom onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu.” – rekao je Husref Musemić na press konferenciji koja je održana u prostorijama kluba.

Igrači Mladosti su svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se trenutno nalaze i znaju da samo pobjedom protiv Radnika mogu prebroditi rezultatsku krizu.

IF
Marin Galić : ”Uz podršku Crvene legije do pobjede”

”Pobjedom protiv Radnika možemo izaći iz krize u kojoj se trenutno nalazimo. Radnik i ove godine igra jako dobro i kući i na strani, zauzimaju visoko drugo mjesto na tabeli. Mi jesmo u rezultatskoj krizi, ali jedino pobjedom možemo i izaći iz ove krize i mirno otići na ”reprezentativnu” pauzu i onda još bolje uigrati tim za nastavak prvenstva. Pozivam sve navijače da nam pruže podršku, a mi im dajemo obećanje da ćemo dati svoj maksimum, jer samo pobjedom možemo vratiti samopouzdanje i vratiti se na pravi put.”  – rekao je mladi defanzivac, Marin Galić u svom obraćanju novinarima.

Susret između Mladosti i Radnika na rasporedu je u nedjelju 6. novembra 2016. godine u 13:30 sati. Ovaj duel će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva sa asistentima Harisom Bakovićem (Sarajevo) i Davorom Beljom (Mostar). Četvrti sudija je Emir Spahalić iz Mostara. Za delegata susreta imenovan je Haris Gvozden iz Sarajeva, dok je posmatrač suđenja Vlado Liščinski iz Prijedora.