Malkočević pozvao 29 igrača za zimski kamp, na spisku Harun Hadžić iz Mladosti

Iz N/FSBiH su saopštili danas da će zimske pripreme za igrače rođene 2001. godine biti održane u Čitluku od 20. do 23. januara ove godine.

Selektor Sakib Malkočević za ovu reprezentativnu akciju je pozvao ukupno 29 igrača, a na spisku se nalaze sljedeća imena:  Belmin Dizdarević, Andrej Đokanović, Dino Islamović, Dal Varešanović, Rej Karabeg (Sarajevo), Amar Spahić, Edin Mujić, Timur Helać, Amar Omerović (Željezničar), Nenad Nikić (Radnik), Matko Milović, Ivor Krešić (Zrinjski), Marko Zovko, Mate Pirić (Široki Brijeg), Denis Mujanović (Olimpic), Hasan Husejnović (Čelik), Omar Musić (Sloboda), Aleksandar Glavan (Leotar), Nikola Turanjanin (Borac), Dragan Matković (Zvijezda 09), Leon Tarik Čerkez (Stutgarter Kickers, Njemačka), Stefan Rankić (OFK Beograd, Srbija), Vedad Radonja, Mirza Avdičević (Dinamo Zagreb, Hrvatska), Luka Kačavenda (Crvena Zvezda, Srbija), Ajdin Mujanović, Ivan Šarčević (Linien Wiena, Austrija), Manuel Ištvanin (Lucchese, Italija), Harun Hadžić (Mladost Doboj Kakanj).

O predstojećim pripremama selektor Malkočević kaže: „Ovim okupljanjem preuzimamo generaciju koja je do sada bila kod selektora pionira Zorana Erbeza. Iskoristićemo ovaj period za upoznavanje i da se dječaci naviknu na naš način rada. Na njima je da skrenu pažnju na sebe i pokažu da li možemo na njih računati i kasnije, a na proljeće nas očekuju dva turnira. Pred ovim momcima je isti cilj kao i pred svim prethodnim generacijama, i od njih će se očekivati plasman u Elitni krug kvalifikacija.“