Lokalni tim Omladinske novinske asocijacije Kakanj: Buđenje i jačanje tima

cover

Omladinska novinska asocijacija je nevladina organizacija nastala 2007. godine. ONA slovi kao multinacionalna i multietična organizacija, osposobljena pružiti mladima priliku da se pobliže upoznaju s medijima, nauče više o njima, te sami učestvuju u stvaranju medijskog prostora. ONA je osnovala ligu lokalnih timova među kojima je i Lokalni tim Kakanj (LT Kakanj) . Početak rada, LT Kakanj bilježi 02.12.2013.godine.

Nastojanje da se preko promocija prezentacijama i radionicama, omladini približi organizacija u početku je bilo uspješno. Organizovane su različite aktivnosti, te su propraćeni važniji datumi. Projekti koji su bili u rukama članova ove organizacije, zabilježeni su lokalnom tv stanicom. Jedan od projekata bila je i radio emisija koja je snimana svake sedmice, od strane članova na određene aktuelne teme u našem okruženju. Nakon poplava koje su u proljeće zadesile našu zemlju, pa i područje naše općine, LT Kakanj nije imao značajnijih projekata niti aktivnosti.

Zato sada kreću u nove radne pobjede. Svoju malu družinu žele proširiti, stoga pozivaju sve mlade ljude koji žele učiti, družiti se i ispuniti svoje slobodno vrijeme na što bolji način da im se pridruže.
Na nov i kreativan način žele oživjeti sve ono što nudi ovakav tip omladinske asocijacije. Novi članovi su uvijek dobrodošli, te svi koji imaju želju da se učlane mogu se prijaviti putem e-maila onaubih.kakanj@gmail.com ili putem facebook stranice Lokalni tim ONAuBiH Kakanj.

 

Kolektiv Lokalnog tima Kakanj