Kulinarska zvijezda u usponu: Dinko Gigo Alešević, učesnik show-a „Hayat Super Recept“

Dinko Alešević poznatiji kao Gigo, naš je sugrađanin koji ove sezone učestvuje u popularnom kulinarskom šou „Hayat Super Recept“. Ekipa Kaportal.ba pričala je sa Gigom o učešću u ovom show-u, kulinarstvu i njegovim planovima.

Od kuda ideja da se prijavite na emisiju „Hayat Super Recept“?

“Prvo želim da se zahvalim Vama i vašem portalu koji ste to primjetili i prepoznali jednu lijepu priču. Još od kada sam bio dječak  gajio sam velike simpatije prema hrani i prema kuhanju pomagajući svojoj mami da priprema i pravi razne vrste jela. Tako sam vremenom putem TV-a gledao mnogo emisija, pa poslije i na internetu, mogo sam se informisao i sve sam češće sam kuhao. Kod kuhanja je pravilo ili ga voliš ili ne voliš, a ja sam ga mnogo zavolio.”

Kakvi su utisci, nakon prvih emisija?

“Imao sam veliku tremu pred prvi „nastup“, svo to kuhanje pred kamerama, davanje izjava je jedan neopisiv osjećaj. Međutim, ja sam u drugoj grupi takmičara zajedno sa Aidom, Sabrinom, Mirnom, Isabellom, Safetom i imao sam jako veliku sreću da baš sa njima budem skupa, to su divne osobe, pune vedrine i pozitivne energije i sa njima se mnogo lakše sve prolazi.”

Gigo je pokupio simpatije gledalaca, a i žirija. Dokle može na „Hayat Super Receptu“?

“Imao sam mnogo lijepe prve komentare od mentora i mnogo sam zadovoljan, međutim ovo je jedan drugi svijet u odnosu na ono što sam ja kuhao i što sam radio, jer na „Hayat Super Receptu“ smo da učimo kako se u restoranima priprema i kuha jelo. Tu sam da učim pa vidjećemo dokle ću doći.”

Znamo kad je počela, a do kada traje „Hayat Super Recept“

“Od 18 do 19h (kroz smjeh) – Šalim se, emisija je počela, trajati će do početka iduće godine. Želim svima da se zahvalim na podršci, jer stvarno sam dobio mnogo poruka i pohvala, sugestija i kritika. I truditi ću se da sve to opravdam.  Gledajte „Hayat Super Recept“ i navijajte – kaže naš uvijek nasmijani Gigo.”