Kruna sezone: Kakanj 78 u finalu play off-a dočekuje Mladost

U subotu u 19:00 sati u Sportskoj dvorani u Kaknju dbojkaši Kaknja igraju prvi meč finalne serije play off-a Premijer lige BiH, a dolazi im branilac naslova, brčanska Mladost.

Obje ekipe se nalaze u sjajnoj formi, nakon što su suvereno u polufinalu ostvarile pobjede. Kao i uvijek, Mladost je veliki favorit, ali trener domaćina Almir Aganović Švabo ističe da je sve moguće:

“Sigurno da se moze reći da je finale play off-a kruna sezone poslije odigranog finala Kupa sad i finale prvenstva, ali pred našom domaćom publikom. Ekipa Mladosti i dalje je suverena u BiH mi smo im se približili kvalitetom i sigurno da im mozemo parirati. Treba nam jedan dobar dan par igrača i bit će neizvjesno do kraja. Analizirali smo utakmice i taktički pokušavamo odgovoriti na njihovo najbolje oružje.

Motiva neće faliti, sasvim sigurno, igrači moraju odgovoriti na najbolji način i pokazati da vrijede ovog finala. Ovim putem pozivam i našu publiku da nas podrže i pozdrave bez obzira na ishod meča jer je ovo posljedna utakmica ove uspješne sezone u kojoj smo osvojili Kup Federacije, igrali finale Kupa a i izborili Evropu ove godine.”, kazao je popularni Švabo.