Ko su kakanjski kandidati za Opće izbore 2018?

Bliže se još jedni izbori, a pripreme, pa i predizborna kampanja su počeli već odavno. U poteklih nekoliko sedmica stranke su kreirale svoje liste i predstavnike.

Kaportal.ba vam donosi nezvanične prijedloge kandidata kakanjskih opštinskih odbora stranaka za različite nivoe vlasti.

Kao i uvijek, najzanimljivije je bilo u najvećoj i najbrojnijoj stranci u Kaknju – SDA. Kako se to dalo i naslutiti, kandidat opštinskog odbora ove stranke za Predstavnički dom Parlamenta BiH je aktuelni načelnik Nermin Mandra, koji će, kako je potvrđeno od strane Predsjedništva SDA biti i nosilac liste.

Aktuelni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović bit će kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, a aktuelni predsjednik OO SDA Kakanj Sejad Zaimović kandidat za Skupštinu ZDK. Na toj listi bi se trebali naći i Mirnes Bašić, Mirnes Bajtarević i Alma Haračić.

Dugogodišnji kadar RMU Kakanj Muhamed Plasto, kako saznajemo biti će kandidat SBB BiH za Predstavnički dom Parlamenta BiH. Enver Merdić i Dženita Kurešepi-Rahman kandidati su za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, a Nedim Frljak, Admir Kovač, Naida Bukvić i Abdulah Delibašić bi trebali biti kandidati za Skupštinu ZDK.

U kakanjskom SDP-u bilo je također zanimljivo, a posebno nakon izbornog pada i turbulencija u ovoj stranci u proteklom periodu. Nurfet Alić, koji je obnašao funkciju Izvršnog direktora u RMU Kakanj, je kandidiran za Predstavnički dom Parlamenta BiH, Ahmed Begić kao predsjednik ove stranke i Edina Lukić, dugogodišnja članica i također bivša Izvršna direktorica u RMU Kakanj, kandidirani su za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, a Enes Piljug koji je aktuelni vijećnik i Tarik Jusupović koji je Predsjednik FOM-a, bi trebali biti kandidati za Skupštinu ZDK.

Što se Demokratske fronte tiče, imat će kandidate za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, i to Nusreta Muslića i Segmedina Amiđića kao aktuelne vijećnike, dok bi, kako saznajemo, Midhat Delić i Marina Obralija trebali biti kandidati za Skupštinu ZDK.

Kako saznajemo, kandidati HDZ-a iz Kaknja će biti Niko Lozančić – za Predstavnički dom Parlamenta BiH, Ivica Petrović bit će kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, a Ema Petrović i Nataša Šarić za Skupštinu ZDK.

Što se Stranke za BiH tiče, kao kandidati bi se trebali naći: Fakir Ajdinović za Predstavnički dom Parlamenta BiH, Mirsad Tursum za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, a Rešad Merdić i Memnun Goga za Skupštinu ZDK.

Kandidati Naše stranke bi trebali biti Dževdet Huskić, i to za Predstavnički dom FBiH Parlamenta, dok bi se Behija Kulović i Helena Andrijević trebali naći na listi za Skupštinu ZDK.

U svakom slučaju svakako da nas očekuje veoma zanimljiva politička jesen.

Čeka nas važan period za naš grad i mnoštvo otvorenih pitanja koja se rješavaju na višim nivoima, stoga je bitno izaći na izbore i izabrati kandidate iz Kaknja.