Kick Kakanj: Održana radionica “Uzroci i posljedice prekomjernog korištenja 3 ekrana”

Radionica o uzrocima i posljedicama prekomjernog korištenja mobitela, računara i TV-a organizirana je u okviru projekta “Tri dana bez tri ekrana”. Održana je 29.8.2019, u parku Doma kulture i nastavak je kampa “Tri dana bez tri ekrana”.

Trener na radionici, Esmin Brodlija, dipl. psiholog i geštalt psihoterapeut u ugodnoj i opuštenoj atmosferi razgovarao je sa učesnicima o ovisnistima o tri ekrana odnosno prednostima i nedostacima.

U uvodnom dijelu učesnici su govorili o svojim iskustvima sa kampa iz kojih se da zaključiti da dobri sadržaji i prilike za druženje mogu značajno doprinijeti smanjenju ovisnosti o ekranima.

Cilj radionice je osvješćivanje značaja pravilne raspodjele slobodnog vremena i privremenog korištnja ekrana u svakodnevnom životu s naglaskom na pozitivne aspekte aktivnog provođenja slobodnog vremena i ograničenog vremena provedenog pred ekranima (igrice, društvene mreže i sl. Kamp “Tri dana bez tri ekrana” u organizaciji KICK-a podržan je sredstvima WV BiH kroz program uspostavljanja dnevnih centara za djecu i mlade u BiH.