KD2019: Fitness trening s damama

I ove godine, u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2019“, održan je fitness trening u sportskoj dvorani s timom Lejle Šebić. Dame i zaljubljenice u fitness imale su priliku da odrade kvalitetan trening na izuzetno profesionalan način kojeg su predvodili članovi tima Lejle Šebić, koja opravdano nije mogla da prisustvuje treningu te koja je više puta trijumfovala na takmičenjima u bodybuilding-u i fitness-u, a široj javnosti je postala poznata 2014. godine kada je osvojila titulu svjetske prvakinje u disciplini Miss bikini.

Danas je Lejla Šebić profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i najpoznatija instruktorica i fitness trenerica koja za sebe ima značajnu takmičarsku karijeru.

„Kao i prošle godine, i ove godine sam zajedno sa svim ljubiteljima sporta imala priliku da odradim jedan super trening. Žao mi je što je trening na kraju ipak bio u sportskoj dvorani, a ne na otvorenom, to stvarno daje neku dozu posebnosti. Drago mi je što sam opet dio ovoga, mogu reći da uživam u svakoj sportskoj aktivnosti tokom ove manifestacije.“ – rekla je jedna od učesnica današnjeg fitness treninga.

Zbog loših vremenskih uslova, trening se održao u sportskoj dvorani, a ne u Parku prijateljstva kao što je planirano. Međutim, to nije pokvarilo raspoloženje učesnika koji su s radošću dočekali svoje trenere.