Ponos BiH: Kakanjska pijanistica Melika Buza dobila nagradu Federalnog ministarstva obrazovanja

melika i damirDevedeset učenika osnovnih i srednjih škola, koji su osvojili nagrade na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima u znanju  u Sarajevu je na tradicionalnoj manifestaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke „Znanjem u budućnost” primilo diplome i  novčane nagrade.

„Ovo je najmanje što Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke može učiniti da se oduži ovoj djeci koja ne samo da su ostvarila fantastične rezultate već su bili i najbolji ambasadori BiH na međunarodnim takmičenjima. To je uspjeh cjelokupnog društva“ kazao je Damir Mašić, federalni ministar obrazovanja i nauke.

melika

Nagrađenih 39 učenika osnovnih škola i 51 srednjoškolac su dobitnici jedne od prve tri nagrade na takmičenjima iz matematike, fizike, informatike, biologije, njemačkog i engleskog jezika, muzičke i tehničke kulture te vjeronauke.

Među 90 nagrađenih učenika našla se i kakanjska pijanistica Melika Buza, kojoj je ovo još jedno u nizu priznanja za postignute rezultate u BiH i inostranstvu. Kako je istakao i sam ministar Mašić, Melika je ponos BiH i ponos svoga Kaknja.

Melika svira već deset godina, a njeni veliki uspjesi čine je ponosom njenog grada.

Izuzetna nadarenost osigurala je Meliki prijem u Srednju muzičku školu u Zenici i prije nego što je završila osnovnu školu. Uprkos obavezama, nalazi vremena za opuštanje i odmor, no i tada je, kaže, za klavirom.

Ovom manifestacijom, kao i sličnim projektima Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke želi afirmirati mlade i talentirane ljude koji svojim predanim radom i zalaganjem daju i ogroman doprinos promociji bosanskohercegovačkog znanja u cijelom svijetu.

Kaportal.ba