Kakanjke na spisku selektora ženske juniorske odbojkaške reprezentacije BiH

Selektor ženske juniorske odbojkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Adnan Žilić, objavio je širi spisak odbojkašica za predstojeća takmičenja u organizaciji Balkanske odbojkaške asocijacije, u okviru kojih će reprezentacija BIH učestvovati na turniru koji će se odigrati u periodu od 02. do 06.08. 2016. godine u Bijeljini.

Na BVA turniru pored naše reprezentacije učestvovat će i reprezentacije Turske, Srbije, Moldavije, Rumunije, Crne Gore, Makedonije i Bugarske.

Raduje činjenica da se na spisku selektora Žilića nalaze i tri kakanjske odbojkašice, Kanita Đokić, Majra Mušija i Ajla Smolo, što predstavlja veliki doprinos nastavku uspješne odbojkaške tradicije u Kaknju, ali i doprinos trenutnom razvoju sporta u našem gradu, koji je veoma respektabilan u našoj državi.

‘’Od svojih 17 godina koliko sada imam, čak devet godina provela sam trenirajući odbojku, koja je postala dio moje svakodnevnice, unutar koje sam naravno uspješno uskladila školu i sve ostalo. Kroz sport sam stekla puno prijatelja, a trener i moje suigračice čine moju drugu porodicu. Nekoliko godina odbojku sam trenirala u Odbojkaškoj akademiji Kakanj, da bi prije dvije godine zaigrala u Odbojkaškom klubu Kakanj, u kojem igram na poziciji primača. Naravno, moj najveći sportski san je i ovaj poziv i mogućnost da zaigram za juniorsku reprezentaciju BiH, gdje ću među mnogim sjajnim odbojkašicama, nastojati da pokažem sve što sam naučila u ovim proteklim godinama.    Na kraju želim da se zahvalim treneru Nerminu Begiću na uloženom trudu, strpljenju i bezgraničnoj motivaciji.’’ – rekla je Kanita Đokić nakon poziva u reprezentativni dres.

I korektor odbojkašica Kaknja, Majra Mušija je dobila poziv u juniorsku reprezentaciju BiH:

‘’Ljubav prema odbojci javila se još u drugom razredu osnovne škole. Puno sam trenirala i morala sam mnogo čega da se odreknem, jer uz mnogo treninga i školu koju pohađam, nije bilo lako. Također, nekoliko godina sam trenirala u Odbojkaškoj akademiji Kakanj, da bi u ŽOK Kakanj zaigrala prije dvije godine, na poziciji korektora. Počašćena sam time što sam se našla na spisku igračica pozvanih u juniorsku reprezentaciju. Želim da se zahvalim svojim roditeljima na velikoj podršci i naravno svom treneru na uloženom trudu i strpljenju, i ovim putem želim da čestitam svim djevojkama koje su se izborile za mjesto na širem spisku juniorske reprezentacije BiH.’’

‘’Veoma sam sretna što sam se našla na spisku selektora juniorske reprezentacije BiH, i što ću imati priliku da izborim mjesto među najboljima, kako bi zaigrala protiv ovako kvalitenih Evropskih reprezentacija. Odbojku treniram veoma dugo, prvo u Odbojkaškoj akademiji Kakanj, a poslije i u Ženskom odbojkaškom klubu Kakanj, i sada u timu igram na poziciji libero igrača. Kvalitetan rad u našem klubu imao je veliku ulogu u mome napretku, gdje najveće zasluge pripadaju našem treneru Nerminu Begiću.’’ – izjavila je Ajla Smolo, libero ŽOK Kakanj.

Najveće zasluge za pozive tri Kakanjke u juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine sigurno pripadaju treneru Nerminu Begiću koji godinama trenira ove djevojke.