U sali Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj je upriličena primopredaja zaštitnih maski koje su za učenike kakanjskih osnovnih i srednjih škola izradile članice Udruženja žena općine Kakanj – UŽOK.

Podršku ovoj hvale vrijednoj aktivnosti UŽOK-a pružila je Općina Kakanj. Za kakanjske školarce UŽOK je izradio ukupno 5.085 maski i to 3.695 za učenike osnovnih škola i 1.390 za srednjoškolce.

Od početka borbe protiv širenja koranavirusa UŽOK je uzradio i donirao čak 10.585 maski.U svom obraćanju načelnik Šljivo je pozdravio aktivnost UŽOK-a, pohvalio vrijedne članice ovog udruženja, te ukazao na činjenicu da je UŽOK godinama primjer humanosti i rada za opće dobro.

Primopredaji su prisustvovali i direktori kakanjskih škola. I oni su uputili izraze zahvalnosti UŽOK-u.

Načelnik Šljivo je pozvao direktore da kažu šta su potrebe škola u borbi protiv širenja koronavirusa kako bi Općina Kakanj pomogla školama u toj borbi, ne gledajući na činjenicu da je obrazovanje nadležnost kantona.

U obraćanju direktora iznesena je činjenica da je školama koje imaju veoma veliki broj učenika potrebno još sredstava za dezinfekciju jer se ista brzo troše, a dobro bi bilo nabaviti i još beskontaktnih toplomjera.