Izvršeno uređenje spomen-obilježja Luka šehida

U utorak 23.4.2019.godine Javno preduzeće “Vodokom” d.o.o. Kakanj izvršilo je uređenje spomen obilježja Luka šehida. Patrioti će i ove godine posjetiti spomen-obilježje na lokaciji Kamenica – Luka šehida, u širem području nekadašnjeg vozućkog ratišta na kojem su bile angažirane kakanjske vojne formacije, kako bi na dostojanstven način iskazali pijetet i poštovanje prema 107 kakanjskih šehida i poginulih boraca vozućkog ratišta.

Svi učesnici su dužni da sa sobom ponesu adekvatnu opremu prilagođenu uslovima terena. Za sve učesnike memorijalnog pohoda obezbjeđena je hrana sendviči ( prilikom polazka sa Ponijera) i lanč paket ( Kamenica). Također za učesnike su obezbjeđeni rekviziti.

Klub spasilaca GSS Kakanj će na dan pohoda osiguravati pratnju kolone cijelom dužinom puta od Ponijera do spomenika poginulim borcima u Kamenici. Kolona će se osiguravati na način da će se po dva člana Kluba nalaziti na početku, sredini i na kraju kolone sa radio vezom kao i vozilo koje će pratiti kolonu za hitne intervencije. Također će biti prisutno i medicinsko osoblje JU Dom zdravlja Kakanj.

Odajmo počast našim herojima.

Svi zainteresirani pješaci i biciklisti mogu se prijaviti na broj telefona 032 771 800 kontakt osobe: Alisa Bečirhodžić i Samir Lušija.