Isaković nakon nacionalističkog vrijeđanja u Širokom: Psovali su nam mater balijsku i pokazivali kako će da nas kolju

Fudbaleri Širokog Brijega i Mladosti remizirali su rezultatom 1:1 u posljednjem susretu 16. kola Premijer lige BiH.

Meč u Širokom obilježili su nacionalistički ispadi domaćih navijača, a više o tome saznali smo iz razgovora sa Aldinom Isakovićem, kapitenom Mladosti.

“Zaista moram reći da otkako igram Premijer ligu jos nisam doživio ovakve uvrede. Što se mene lično tiče, a govorim i u ime moje ekipe samo mogu reći – strašno. Razumijem da navijači podržavaju svoj klub i da pomažu svojoj ekipi ali mi smo danas, a posebno na kraju utakmice igrali u neprijateljskoj atmosferi.

Sudija je svirao faul, a desilo se kod tribine gdje su bili svi navijači Širokog, koji su nakon toga počeli gađati našeeg igrača koji je ležao na travi. Ja sam kao kapiten potrčao da ga dignem da ga ne bi pogodile te silne flaše, upaljači i razni predmeti koji su dolazili s tribine navijača Širokog.
Na kraju je čak mene pogodila flaša, al to je manje bolno, strašne su riječi bile, psovali su nam mater balijsku i pokazvali kako će da nas kolju.

Kažem vam zaista to nisam doživio kako igram ovu ligu, mogu da im poručim mi nismo balije ustaše niti četnici, mi smo braća na terenu i van njega ma koje vjere bili. Ovakvim stvarima nije nigdje mjesto, posebno na sportskim terenima, ovakve stvari nas ne vode nigdje, mržnja koju sam osjetio je nešto najstrašnije u mojoj karijeri koja traje gotovo 20 godina. Iskreno se nadam da će savez ovim stvarima stati u kraj jer ovo ne vodi nigdje.”, kazao je za naš portal kapiten ekipe Aladin Isaković.

“Mi smo fer i korektnom igrom osvojili bod na super teškom gostovanju u Širokom, koji je odlična ekipa. Mogli smo i do 3 boda ali ipak je remi realan rezultat. Iskreno mi je žao što nismo u svom tom paklu osvojili i sva tri boda zbog naših navijača koji su opet bili uz nas. Oni su primjer kako se voli klub. Nama su gostovale sve ekipe iz svih dijelova naše BiH a od njih niko nije doživio ništa ni slično ovome. Ponosan sam na našu Legiju i što su takvi kakvi jesu, a o ovim drugim neću trošiti riječi. Sve ih puno pozdravljam i hvala im što su opet bili uz nas. Moram istaknuti da je na terenu sve bilo fer i korektno, da su nas iz NK Široki Brijeg korektno dočekali i ispratili, ali ovo s tribina je bilo užasno.”, dodao je kapiten ekipe iz Doboja kod Kaknja.

Treba istaći da su u Kakanj došle sve ekipe iz svih dijelova BiH i da nikada nikome nisu upućene riječi mržnje, da se kao klub i grad ponosimo time i da ćemo ostati dosljedni tome, ali da je ovo večeras bilo strašno i da mora prestati, naveli su iz kluba.