Interesantan i koristan hobi: Naida Kaldžija, magistrica hemije iz Kaknja, pravi odlične kolače i poslastice

Naida Kaldžija, nezaposlena magistrica hemije iz Kaknja našla je način kako da popuni slobodno vrijeme uz interesantan, ali i koristan hobi – pravljenje ukusnih poslastica.

“Magistrirala sam hemiju na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu. Zbog nepronalaska zaposlenja, a velike ljubavi za pravljenje kolača odlučila sam pokušati kao hobi proizvodnju kolača. Prvenstveno suhih kolača, a uz narudžbu mogu ići i totre i razni drugi kolači. Kada bi bilo narudžbi radila bih i slane rolate, a i slane ovale za rođendane, svadbe i druga druženja.”, kazala je Naida za Kaportal.ba.

Studirajući hemiju, uz vježbe koje su tražile tačno mjerenje i vaganje komponenti, ostala je negdje ljubav da se to iskustvo primjeni na slatke sastojke i, kako kaže Naida, odatle je sve počelo.

“Ako kažem da imam sve manje vremena koje provodim van kuhinje, to dovoljno govori o zainteresovanosti onih koji vole kolače. Trenutno radim ono što volim, svakom receptu se maksimalno posvetim i trudim se da oni koji kupe kolače budu zadovoljni. Ako kažem da oni koji su kupili jednom da probaju, većinom su tražili da kupe ponovo. Ući u neki posao, pa i uz najmanji uspjeh daje snage i volje i nade da i ubuduće bude još i bolje.”, kazala nam je Naida.

Njene poslastice možete pogledati i naručiti putem Facebook stranice Kolači i poslastice Kakanj.