Imenovane sudije na sudovima u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici…

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) imenovalo je nosioce pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini, koji će stupiti na dužnost 1. maja.

Na federalnom nivou imenovani su: Safija Cerić na poziciju predsjednika Općinskog suda u Jajcu, Amira Ferizbegović na poziciju sudije u Kantonalni sud u Tuzli, Amela Delić na poziciju sudije u Kantonalni sud u Tuzli, Behija Šiljak na poziciju sudije u Kantonalni sud u Sarajevu, Admira Sejranić na poziciju sudije u Kantonalni sud u Sarajevu, Daniela Dalipagić Rizvanović na poziciju sudije u Kantonalni sud u Mostaru, Ramo Ljevaković na poziciju sudije u Kantonalni sud u Zenici i Mirela Hajder na poziciju sudije u Općinski sud u Sarajevu.

Na nivou Republike Srpske imenovana je Slobodanka Močević na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Vlasenici.

Pri donošenju Odluke o imenovanju VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, kao i stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, te sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, saopćeno je iz VSTV-a BiH.