I dalje neizvjestan nastup Wilbekina za BiH, sljedeće sedmice o Nurkiću

Za nešto više od mjesec dana košarkaška reprezentacija BiH igrat će ključni susret u sklopu kvalifikacija za Mundobasket u Kini.

Ukoliko Zmajevi u tom okršaju, zakazanom za 23. februar u dvorani “Mirza Delibašić”, savladaju Belgiju, doći će na korak do plasmana u drugi krug kvalifikacija. Tri dana kasnije, naši košarkaši igraju u Rusiji.

Selektor Duško Vujošević danas bi trebao objaviti spisak igrača na koje će računati u tim susretima, ali i dalje je neizvjesno da li će na listi biti najavljenog pojačanja, Amerikanca Scottieja Wilbekina.

“Očekujem da spisak bude saopšten danas. U ovom trenutku i dalje ne znamo da li možemo računati na Wilbekina za februarske utakmice. On bi danas, eventualno sutra, trebao dostaviti i posljednje dokumente neophodne za dobijanje bh. državljanstva. Naravno, mi se najiskrenije nadamo da će sve biti u redu i da ćemo na vrijeme zaključiti cijelu proceduru”, izjavio je potpredsjednik Košarkaškog saveza BiH Sejo Bukva za SCsport.ba.

Krajem prošle godine upravo je Bukva najavio razgovore sa centrom NBA ekipe Portland Trail Blazers Jusufom Nurkićem o njegovom eventualnom povratku u reprezentaciju BiH.

“Sljedeće sedmice ćemo napraviti plan za odlazak u SAD i razgovor sa Nurkićem. Želimo vidjeti kakve su šanse da on nastupi u kvalifikacijskim mečevima u junu i julu, koji će također biti veoma važni, jer se bodovi prenose i u drugi krug. Svakako, mi namjeravamo stupiti u kontakt sa njim, a vidjet ćemo kad ćemo biti u prilici to uraditi”, ističe Bukva.