Hotel Kakanj: “Želimo doprinijeti stvaranju bolje turističke ponude u našem gradu”

Kako se bliži završetak radova na izgradnji objekta na prostoru bivše Penzionerske, željeli smo da saznamo koja je namjena novoizgrađenog objekta.

U okviru novoizgrađenog objekta na adresi u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju (bivša Penzionerska) nalazit će se “Hotel Kakanj” – moderno opremljeni hotel sa pratećim cafe-restoranom i igraonicom.

“Hotel Kakanj” je poslovni subjekt u procesu registracije, a osnivači su Admir Čaluk, mr. ekonomije, trenutni menadžer firme SIM-KOMERC d.o.o. i Amir Hadrović, kakanjski dugogodišnji privatnik i ugostitelj. Admir i Amir osnivaju ugostiteljsko društvo “Hotel Kakanj” koje će se baviti hotelijerstvom i ugostiteljstvom.

U sklopu firme nalazi se hotel sa 18. soba, cafe-restoran i igraonica.

“U dogovoru sa preduzećem “Kakanj Petrol” koje je vlasnik objekta napravljen je sporazum o zakupu prostora koji će se koristiti za hotel i restoran, ukupno 1100 m2, od čega će restoranski prostor na prvom spratu zauzimati oko 650 m2, a hotelske sobe na drugom oko 450 m2.”, kaže na početku razgovora za Kaportal.ba Admir Čaluk, generalni menadžer hotela.

Admir Čaluk

“Željeli smo da građanima u skladu sa našim mogućnostima ponudimo najbolje što možemo. Sa Admirovim iskustvom u privatnom biznisu, te iskustvom sa boravka u Maleziji gdje je studirao te stekao zvanje magistra ekonomije, i mom dugogodišnjem iskustvu u ugostiteljstvu, pokušat ćemo da zajedničkim snagama napravimo nešto novo za naš grad.”, kaže Amir Hadrović, operativni menadžer “Hotela Kakanj”.

“EAT-DRINK-PLAY-SLEEP” JE SLOGAN KOJI ĆE OPISIVATI POSLOVANJE hotela kakanj. TO JE DOBRA HRANA, IZVRSNA KAFA, ODLIČNA ZABAVA ZA SVE UZRASTE I UGODAN ODMOR.

Amir Hadrović

“Razlog osnivanja firme je da se priključimo pozitivnim promjenama stvaranja nove – ljepše slike našeg grada na čemu Općina Kakanj uspješno radi proteklih godina. Očekujemo i dalje dobru saradnju sa Općinom i zalaganje u postizanju zajedničkih ciljeva.”, kažu vlasnici i dodaju:

“Namjera nam je da pružimo vrhunsku uslugu Kakanjcima, ali nam je primaran cilj da u Kakanj dovedemo stanovnike okolnih gradova ali i inostranstva. Naša želja je da našom ponudom privučemo posjetioce iz drugih gradova kako u naš, tako i u ostale objekte u gradu. Cilj nam je stvoriti dobru sliku o Kaknju, i da uvežemo kompletan ugostiteljski “tim” Kaknja, gdje će biti uključeni turistički vodiči, drugi ugostiteljski objekti, prevoznici… gdje će svi naći svoju korist od ovog projekta. Uz navedeno strani turisti, koji dođu, na primjer u Sarajevo i samo prolaze pored Kaknja, doći će i u naš grad i obići turističke znamenitosti naše općine: Bobovca, Kraljeve Sutjeske, Franjevačkog samostana, džamije sultana Fatiha, Ponijera, itd.. Ljudi koji dođu u Kakanj treba i da ostanu u našem gradu, jednu, dvije ili više noći. Želimo da napravimo uži kontakt sa turističkim agencijama, te smo spremni da da podržimo osnivanje turističke agencije sa kojom bi mogli zajednički nuditi turističke usluge.”, kažu vlasnici.

Kako saznajemo, “Hotel Kakanj” će svoja vrata otvoriti u jesen tekuće godine.