Halid Bešlić: Ja sam već jednim dijelom Kakanjac

10465468_665994673484750_8651799088137753861_oJučer je na stadionu Mladost kakanjska publika pjevala u glas sa legendarnim Halidom Bešlićem. Koncert je organizovala Tvornica cementa Kakanj, kao početak “Dana otvorenih vrata” koje tradicionalno, već trinaesti put organizuju. Ovaj koncert je poklon Tvornice cementa svim građanima Kaknja.

Pred sami početak koncerta, Bešlić je rekao kako je ovo već drugi koncert na ovom prostoru, sa njegovim bendom kojeg naziva ‘Kakanjski indexi’, te da je to jedna priča koja ima smisla, da cementara počasti svoju raju, kakanjsku, sa njihovim nastupom. Popularni pjevač je prokomentirao i našu reprezentaciju na SP-u, te izjavio kako vjeruje da ćemo dobiti utakmicu protiv Nigerije i da idemo dalje.

Dok se iščekivalo da se Bešlić pojavi na bini, publiku je zabavljao svima dobro znani bend Auto stop. Nakon pjesme pod nazivom ‘Dvadesete’, Bešlić se obratio publici: „Dobro večer Kakanj! Dobrodošli i lijep pozdrav u moje ime i u ime benda koji je iz Kaknja. Autostop i moja malenkost nekih petnaestak zadnjih godina smo po svijetu zajedno. Tako da sam ja već jednim dijelom i Kakanjac! Mi smo tu večeras da vas zabavimo, da vam bude lijepa noć. Cementara Kakanj, ona je odriješila kesu i napravila ovu priču večeras. Moja malenkost i bend Auto stop, za vas, pjevajmo narode!“

Tmurno i prohladno vrijeme nije omelo publiku u namjeri da se zabave i uživaju u koncertu, od najmlađih pa sve do onih starijih kakanjaca. Pjevalo se i plesalo uz stare hitove i nove pjesme.

Koncert je završen izvedbom Auto stopa, a kakanjska publika će ga sigurno dugo pamtiti.

Pogledajte veliku fotogaleriju sa koncerta:

[zooeffect AEEASz7PTpmf]

Kaportal.ba