Grah iz kazana, skijanje i koncert obilježili subotu na Ponijerima kod Kaknja

Na skijalištu Ponijeri kod Kaknja danas je održan drugi dan cjelodnevnog programa za sve posjetioce koji su osim ugodnog skijanja na uređenoj stazi uživali i u koncertu mladog Kakanjca Deniala Ahmetovića. U organizaciji Općine Kakanj i Javne ustanove Kulturno-sportskog centra u petak je počela trodnevna  manifestacija “Udahni Ponijere” koja će trajati do nedjelje.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Jučerašnji program na skijalištu Ponijeri počeo je skijanjem koje je bilo otvoreno od 10 do 21 sat, a održan je i Glumački kamp uz podršku Dječije omladinske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Tokom cjelodnevnih aktivnosti bio je organizovan i DJ party.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Vršilac dužnosti načelnika Kakanja Aldin Šljivo i sam je prisustvovao današnjem događaju na Ponijerima i uživao u skijanju.

“Jako smo sretni kada imamo priliku Ponijere pokazati i drugima sa željom da na ovom prostoru uživaju u čarima neodoljive prirode i snježnog ugođaja. Ono što danas imamo na Ponijerima rezultat je zalaganja prije svega lokalne zajednice, a nadamo se da će se naš trud prepoznati i drugi te da ćemo dobiti podršku i od viših nivoa vlasti, ali i kroz privatnu inicijativu te da će Ponijeri u budućem periodu još više jačati turističku ponudu u ZDK”, kazao je Šljivo za Klix.ba.

Dobra atmosfera i druženje uz više od hiljadu posjetilaca nastavljeno je i danas uz koncert Deniala Ahmetovića, a na Ponijere danas je bio organizovan i studentski pohod. Skijanje, muzika, druženje i dobra atmosfera nisu izostali na jedinom skijalištu u Zeničko-dobojskom kantonu.

Foto: E. M./Klix.ba

Foto: E. M./Klix.ba

Uz igre na snijegu kao što su nogomet, odbojka i skakanje u vrećama na platou ski-centra za sve posjetioce je služen i grah. Dobra atmosfera bit će nastavljena i sutra, drugog dana vikenda i posljednjeg dana manifestacije “Udahni Ponijere” kada sve posjetioce očekuju kreativne radionice za djecu te cjelodnevno skijanje i DJ party.