Gesta za svaku pohvalu: Načelnik Šljivo pripremio iznenađenje za vrijednog radnika Javnog preduzeća “Vodokom” Kakanj Osmana Husiku

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo danas je na gradskoj šetnici priredio iznenađenje za vrijednog radnika Javnog preduzeća “Vodokom” Kakanj Osmana Husiku.

Već nekoliko decenija Osman časno i pošteno metlom zarađuje hljeb i osigurava egzistenciju sebi i svojoj porodici.

Odškolovao je dvojicu sinova-blizanaca, izgradio kuću, sve sa svojih 10 prstiju.

Za dugogodišnji doprinos čistoći grada načelnik Aldin Šljivo mu je danas dodijelio zahvalnicu i dar – ceker s kafom i slatkim proizvodima kakanjskih poljoprivrednika i to na lokaciji gradske šetnice koju Osman čisti i održava besprijekorno.

Nakon toga su se načelnik i Osman osvježili sokom u obližnjem ugostiteljskom objektu. Razgovaralo se o svemu što je život, a od Osmana se moglo čuti puno lijepih savjeta.

Ne žali se Osman na bilo šta, sve je kaže dobro, zahvaljuje Bogu za zdravlje i nafaku i kaže da puno voli svoj narod, a i narod voli njega. Kaže da je to veliko bogatstvo.

Ne ljuti se čak ni na one koji bezobzirno bacaju smeće koje on za njima kupi, ali mi kažemo i poručujemo, pazite gdje bacate otpatke jer na kraju to Osman kupi za vama.