FOTO: Publika oduševljena radio dramom „Aladin“ Nenada Veličkovića

Veliki interes publike izazvala je prvo javne slušanje prve radio drame snimljene u Kaknju  u programu – Evropska noć teatra u BiH. Sinoć se u Maloj sali JU KSC Kakanj tražila stolica više.

Publika je uživala u predstavi. Smijala su se djeca koja su svoj glas posudila ulogama u suvremenoj radio drami, i prvi put čula snimak, a sa njima i oko stotinjak gledatelja.

Radio drama u kojoj su se mnogi roditelji mogli pronaći, oduševila je publiku. Mnoštvo smiješnih situacija iz svakodnevnog porodičnog ali i političkog života vješto je isprepleteno porukama djece koja razumiju svakodnevnicu i onda kada mislimo da su samo djeca i da ništa ne znaju.  Aladin ipak ostaje samo bajka jer se moć Aladinove lampe, odnosno duha Džin-Džina – mogućnost da se običnom čovjeku ostvari san, ispuni jedna ili tri životne želje – iskorištava u svrhu prevladavanja pozitivnih životnih vrijednosti i sretnog završetka.

Tople preporuke roditelja za druge projekte UG „Alternative“ Kakanj u čijoj je produkciji snimljena radio drama, iskrene čestitke profesionalaca koji rade s djecom i mladima te zahvalnost zahtjevne kakanjske publike za ugodno provedenu noć , obavezuju i ohrabruju sve aktere na nove projekte.

Naredna slušanja planirat ćemo putem radio stanica i u okviru programa Kreativnog centra. Publika će na vrijeme biti informisana o tome.

U realizaciji drame sudjelovali:

Produkacija: UG „Alternative“ Kakanj

Koprodukcija: KSC Kakanj

Partneri: In Fondacija – Fondacija za unapređenje socijalne uključenosti djece i mladih u BiH, Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK i Kakanj cement Heidelberg group.

 

Režiju prve kakanjske radio drame potpisuje Mirza Bajramović.

Producent Maksuma Topalović,

koproducent Aldin Šljivo,

Audio produkacija, montaža zvuka i efekata: Davor Logarić i Duško Kostić

Inspicijent Naida Bukvić,

Muzika: Darko Lekić

Glasove posudili:

Faris Čizmić

Fatih Haračić

Berin Provalić

Fatima Delibašić

Hamza Berbić

Arman Kalin

Faris Berbić

Danijal Dizdarević

Nađa Delibašić

Ena Delibašić

Melika Haračić

Amer Jašarspahić

Prva radio drama snimljena u Kaknju posvećena je velikom prijatelju ključnih aktera u organizaciji radio drame, Josipu Miočeviću.