FOTO: Programsko-promotivna konvencija kandidata za načelnika Općine Kakanj Mijoč Eldina

Promocijom kandidata za načelnika Općine Kakanj Mijoč Eldina i prezentacijom izbornog programa pod sloganom „Pošteno, bez straha,  za razvoj i ostanak/opstanak u našem gradu u subotu,02.02. pred prepunom Kino salom KSC,  otvorena je kampanja za prijevremene izbore za nečelnika Općine koji se održavaju 17.februara.

Izborni program Mijoč Eldina nudi kvalitetna rješenja  za period koji je manji od dvije godine,  uokvirena u dvije tematske cjeline: plan za dostojanstven opstanak i plan za razvoj i ostanak naših sugrađana, posebno mladih ljudi. Njegova programska načela su zasnovana na realnosti i težini svakodnevnog života naših sugrađana i  dugogodišnjem iskustvu i radu u Općinskom vijeću Kakanj.

Polazeći od činjenice da budžet Općine Kakanj premašuje iznos od 26 miliona maraka,  svjesni smo da možemo mnogo više, da možemo mnogo bolje, da možemo mnogo poštenije i da moramo učiniti Kakanj mjestom u koje se mladi vraćaju da u njemu žive, a ne da ga napuštaju.

Na promociji su se obratili predstavnici sedam političkih stranaka: Džemal Hadžić, predsjednik Stranke penzionera/umirovljenika, Edin Brkić, predsjednik BPS, Naida Delibašić, predsjednica NBL, Nihad Husika, predsjednik PDA, Samir Beganović, potpredsjednik NB, Sedmedin Amidžić predsjednik DF i Ahmed Begić, predsjednik SDP-a. U svojim obraćanjima, predstavnici stranaka su istakli da  Mijoč Eldin u ovoj borbi nije sam  i  da u  izbore za Načelnika Općine Kakanj stranke idu sa jedinstvenim stavom, da hoćemo, možemo i moramo se boriti   „Pošteno, bez straha, za razvoj i opstanak-ostanak  u našem gradu.

Na kraju,  Mijoč Eldin je  poručio da na ovim izborima može pobijediti samo zajedno sa narodom. To će učiniti NAROD! Zato poziva narod da 17.02. izađe i glasa,  tako da narod pobjedi, a ne brojači glasova kao što je bio slučaj na proteklim opštim izborima. Učinimo sve da živimo dostojanstveno bez straha u zajedničkoj borbi za razvoj i ostanak.