Kakanjac Nermin Đokić koji pravi originalne, često nestvarne fotografije kakanjskog zavičaja, ali i pejzaža i znamenitosti širom Bosne i Hercegovine tokom mjeseca Ramazana fotografisao je 29 kakanjskih džamija.

“Ideja koja se rodila na početku ramazana uspješno je i realizovana. Svakodnevnim odlaskom u 29 džemata fotografisao sam 29 džamija, kakanjskih ljepotica iz malo drugačije perspektive. Svakodnevni izlazak na teren, obilazak snimanje, fotografisanje, prelijepe vožnje najljepšim krajolicima na svijetu, ostvario sam i realizovao u vlastitoj režiji. Bez zvaničnog pokroviteljstva ili sponzorstva, osim društva i pratnje nekoliko prijatelja. Mojim sugrađanima ne samo da je ideja dobra, već su oduševljeni fotografijama voljenih mjesta i džamija uz koje smo odrastali i provodili djetinjstva.

Dobio sam na desetine, pa i stotine, poruka od prijatelja, poznanika, sugrađana, iz domovine, a posebno iz dijaspore, poklonila se i pokoja fotografija, razmijenila se mišljenja sa džematlijama, bezbroj poruka, lijepi susreti i druženja… Sve u svemu nezaboravno iskustvo… Svima, bez izuzetka, hvala za podršku. Prijateljima, poznanicima i svim muslimanima u Kaknju, Bosni i Hercegovini, dijaspori, želim sretne i berićetne blagdanske dane. BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.”, napisao je Nermin na svom Facebook profilu.