Foto: Kakanj poražen na svom terenu od ekipe Leotara

IF

 

Večeras su košarkaši Kaknja u okviru 5. kola Lige 12 na svom terenu dočekali ekipu Swisslion Leotara. Iako su brojni navijači u Sportskoj dvorani u Kaknju očekivali prekid niza od tri poraza, izabranici Radomira Kisića su totalno podbacili u ovom susretu i sasvim zasluženo upisali novi poraz.

Kakanj je odlično otvorio utakmicu. Svi igrači su bili raspoloženi tako da je prva četvrtina sasvim zasluženo pripala kakanjcima rezultatom 19:16.

U drugoj četvrtini dolazi do iznenadnog pada u igri našeg tima što gosti itekako koriste i jako brzo dolaze do izjednačenja a zatim i vodstva. Leotar je u potpunosti kontrolisao utakmicu. Nisu urodile plodom ni rotacije u ekipi Kaknja. Leotar je drugu četvrtinu dobio 24:14.

Dobru igru iz druge četvrtine gosti su nastavili i u trećoj. Realizacija je potpuno zakazala kod košarkaša Kaknja. Gosti iz Trebinja su i ovaj dio utakmice riješili ubjedljivo sa 24:13.

Kakanj se tek u zadnjoj četvrtini probudio i koliko toliko ublažio poraz.

Leotar je sasvim zasluženo slavio u Kaknju, a izabranicima Radomira Kisića predstoji grčevita borba kako bi se sačuvao premierligaški status ove sezone.

Kakanj – Swisslion Leotar 72:86 (19:16; 14:24; 14:23; 25:23)

Kaportal.ba

[zooeffect AcGAqVrsXleM]