FOTO: “Gala koncert” OMS Zenica i Udruženja “Dječija nota” u Domu kulture Kakanj oduševio posjetioce

Sinoć je u Velikoj sali Doma kulture Kakanj upriličen “Gala koncert” u organizaciji JU OMS Zenica i Udruženja “Dječija Nota”.

Prvi dio koncerta je protekao u solističkim izvedbama učenika Osnovne muzičke škole i kakanjskog odjeljenja koji su učestvovali prošlog vikenda na VII Kantonalnom takmičenju učenika muzičkih škola na kojem su osvojili mnogobrojne nagrade. Najbolji među njima sinoć su se predstavili sa svojim pripremljenim kompozicijama.

Drugi dio koncerta je protekao u izvedbama ansambala: duvačkog orkestra pod rukovodatvom prof. Azre Plevljak, gitarskog orkestra pod rukovodstvom nastavnika Adija Zeće i orkestrom harmonika pod rukovodstvom prof. Medihe Draganović, koji su se predstavili popularnim kompozicijama, a koje su od strane domaće publike primljene sa oduševljenjem.

Završni dio koncerta pripao je najmnogobrojnijem sastavu, gudačkom orkestru kojim rukovodi prof. Adnana Bajrami, te mješovitom orkestru koji su uz pratnju školskog hora izveli dvije popularne kompozicije “Phantom” i “Brasill” kojima su dirigovale rukovodilac hora prof. Aldina Aganovic i dirigentica mješovitog orkestra prof. Tanisa Mustafić-Cikotić.

“U ovom velikom projektu na sceni je učestvovalo preko 100 učenika OMS Zenica i 40 ucenika kakanjskog odjeljenja ove muzičke škole”, kazao je za Kaportal.ba direktor OMS Zenica, Alija Bičakčić i dodao:

“Veliku zahvalnost iskazao bih našem domaćinu, gospodinu direktoru JU KSC Kakanj, Aldinu Šljivi, njegovim uposlenicima, a posebice svim posjetiteljima našeg koncerta. Svakako, i u narednom periodu, OMS Zenica će sa sličnim projektima učestvovati u obikovanju kulturnog života Kaknja, sa ciljem promocije muzike i muzičke kulture”, kazao je Bičakčić.