FOTO Dejan Lovren posjetio Kakanj

Općinu Kakanj je oko 14 sati i 50 minuta  posjetio Dejan Lovren, nogometaš engleskog nogometnog kluba “Liverpool” i član nogometne reprezentacije Republike Hrvatske koja je na Svjetskom prvenstvu koje je nedavno održano u Rusiji ostvarila veliki uspjeh osvojivši srebro.

Lovren je stigao u pratnji majke Sileve i oca Saše. Domaćini u Općini Kakanj su bili predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić i općinski načelnik Nermin Mandra.

Premda se u medijima često navodi da je Dejan Lovren Zeničanin, istina je sasvim drugačija. Dejan je zaista rođen u Zenici kao i veliki broj drugih građana sa područja općine Kakanj obzirom na njihovu upućenost na zeničku bolnicu i porodilište, ali Dejan je iz Kraljeve Sutjeske u općini Kakanj.

On se ovom prilikom zahvalio svim navijačima u našoj zemlji,a posebno navijačima iz Kaknja i rodne Kraljeve Sutjeske gdje će se susreti sa svojim mještanima nakon posjete Kaknju.

I pred samostanom u Kraljevoj Sutjesci predviđeno je da se susretne sa svojim Sutješčanima gdje će mu biti priređen doček.

Brojne novinarske ekipe  prate ovaj događaj, a za svaku pohvalu je i Lovrenova podrška petnaestogodišnjem košarkašu iz Kaknja Anesu Begiću koji bije bitku za ozdravljenje u Italiji.