FK Velež: Dragi Vaha, ponosni smo na tebe!

Vaha-AlzirU povodu istorijskog plasmana reprezentacije Alžira u 1/8 finala Mundijala u Brazilu, Fudbalski klub Velež upućuje iskrene čestitke Vahidu Halilhodžiću, igračima i rukovodstvu Fudbalskog saveza Alžira na ovom rezultatu.

Dragi naš Vaha, tokom ovog Mundijala svaki Bosanac i Hercegovac bio je ponosan na plasman naše reprezentacije na Mundijal. Uz naše Zmajeve bodrili smo i Alžir, jer ih sa klupe predvodi čovjek koji je dio nas. Zbog toga, tvoj rezultat, plasman u drugi krug, osim što je učinio narod Alžira izuzetno ponosnim, skoro na identičan način ponosnim je učinio svakog navijača Bosne i Hercegovine.

Da ti to možeš, da si sposoban ispisati istoriju, to smo uvijek znali. Vaha, tako su te oduvijek zvali svi Veležovi navijači, samo naprijed i nastavi ovim putem. To je onaj tvoj pobjedonosni put započet još u najdražem dresu Veleža, koji si kasnije nastavio u Francuskoj, a sada ispisuješ istoriju naroda Alžira. Hvala ti i što si učinio ponosnim svakog navijača Veleža, bez obzira na kojem dijelu planete se nalazio. Tvoj Velež je uvijek uz tebe.