Ensad Karić: Nekima je veoma stalo da zaustave izgradnju autoputa

IMG_20140123_131807Nakon brojnih bezuspješnih pokušaja kriminaliziranja Javnog preduzeća Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine koji rade pojedini mediji po instrukcijama određenih političkih krugova, sada se prešlo i na ličnu diskreditaciju, izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić.

“Otkako sam na čelu ovog preduzeća, pod specijalnim smo tretmanom i moji saradnici i ja. S obzirom na to da se radi o velikom i značajnom projektu i u finansijskom smislu, svaka je kontrola poželjna i dobrodošla. Ipak nekome je po svaku cijenu stalo inkriminirati i JP Autoceste FBiH i mene, makar po cijenu da stanu radovi” – izjavio je Karić za Agenciju FENA, a povodom medijskih napisa da je Tužilaštvo KS-a otvorilo istragu protiv direktora Autocesta FBiH.

“Dnevni avaz” je objavio da je ovo tužilaštvo prije nekoliko dana donijelo naredbu o provođenju istrage protiv čelnika Mikrokreditne organizacije LOK, među kojima je i tadašnji direktor LOK instituta Ensad Karić.

Istraga je pokrenuta, piše “Avaz”, jer se čelnici LOK-a sumnjiče da su kupovinom nepostojećeg poslovnog objekta u Velešićima „oprali 4,5 miliona maraka“. 

Karić nije želio komentirati ove napise jer ga o ovom pitanju niko nije kontaktirao niti ima saznanja da se bilo šta istražuje o ovom pitanju.

“Međutim, pojedinim medijima to ne smeta da me nazovu kriminalcem. Da je riječ o harangi usmjerenoj na rušenje projekta od državnog značaja, a ne istinoljubivom porivu, svjedoči i činjenica da se naši demantiji, ispravci netačnih navoda, reakcije, uglavnom ne objavljuju. Od sada ćemo obavještavati i Vijeće za štampu, a tražit ću zadovoljštinu i na sudu. Nekome je zaista stalo da nas spriječi u gradnji autoputa, da bude što gore to bolje. O razlozima takvog antidržavnog ponašanja neću da nagađam, ali nas neće zaustaviti da gradimo dalje” – izjavio je direktor Javnog preduzeća Autoceste FBiH Ensad Karić.

(Fena)