Edin Ljubović, prvi kakanjski bodybuilder, sutra učestvuje na Međunarodnom takmičenju u Bihaću

Kakanjac Edin Ljubović, vlasnik i trener fitness kluba “Perfect fit” sutra će nastupiti na 19. Međunarodnom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu “Bihać Open 2018”.

Na takmičenju će učestvovati takmičari ali i prijatelja bodybuildinga i fitnessa iz Makedonije, Holandije, Austrije, Srbije, Hrvatske, Slovenije i zemlje domaćina Bosne i Heregovine.

Edin je prvi kakanjski predstavnik na jednoj ovakvoj vrsti takmičenja:

“15 godina provodim vrijeme u teretani, usavršavajući sebe kao trenera. U želji da budem što bolji trener odlučio sam se iskušati u svijetu bodybuildinga, jer prvo neke principe treninga, ishrane, suplementacije, jednostavno igre sa makrosima, morate proći na sebi pa onda primjenjivati na drugima. Nažalost, danas postoji puno “fitnes instruktora” koji truju ljude oko sebe sa pogrešnim informacijama. Sve ovo me motivisalo da se maksimalno posvetim, tako da sam u ovom mjesecu osnovao i BODYBUILDING CLUB PREFECT FIT, te sam postao član svih boudybuilding saveza.”, kazao je Ljubović za Kaportal.ba.

Iako je kratko u pripremama za takmičenje, Ljubović je predanim radom i velikim odricanjima ostvario veliki napredak, i kako kaže, na prvenstvo ne ide bez očekivanja:

“Oko sebe zadnjih godinu dana imam samo najkvalitetnije ljude, takmičare i na kraju trenere iz ove branše. U zadnjih 6 mjeseci ušao sam u pripreme za natjecanje, radio jako i na kraju doveo svoje tijelo do takmičarske forme, mada uvijek može bolje i bit će jer na ovome neću stati. Ove godine izlazim na “Bihać OPEN” koje je 25.05. i na Međunarodno takmičenje u Srbiji “Jagodina OPEN”.

Ljubović je fitness trener već niz godina, a o njegovom predanom radu i profesionalnosti svjedoče njegovi klijenti. U narednom periodu Edin će se posvetiti i bodybuildingu kao disciplini i u trenerskom smislu:

“Paralelno sa radom na sebi, radim sa našim Kakanjcima i Kakanjkama motivirajući ih, učeći ih principima treninga i ishrane. U narednom periodu imam namjeru raditi i praviti takmičare u bodybuildingu. Uspjeli smo dobiti organizaciju državnog prvenstva za sve kategorije – i muške i žene u boybuildingu, a ono će se održati u aprilu naredne godine u Kaknju.”, kazao je Ljubović na kraju razgovora za Kaportal.ba.