Džeko se obratio javnosti: Pogodak u rekordnom nastupu poklanjam BiH, svima nama

Bosnia Austria UEFA Nations League

Nakon dva odigrana kola UEFA Lige nacija, reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je maksimalan učinak od dvije pobjede.

Nakon dva odigrana kola UEFA Lige nacija, reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je maksimalan učinak od dvije pobjede.

Najprije smo pobijedili Sjevernu Irsku u Belfastu sa 2:1, a potom smo jučer u Zenici bolji bili od Austrije s 1:0. Kapiten Zmajeva Edin Džeko zahvalio se svim navijačima za koje kaže da su bili vjetar u leđa našim igračima.

“Iza reprezentacije BiH su dvije utakmice i dvije pobjede. Možda neko nije vjerovao u ovih šest bodova, ali mi jesmo i uspjeli smo ih osvojiti, iako je bilo preteško. Upravo zbog toga, htio bih se zahvaliti za sve poruke podrške koje ste nam slali, ne samo meni, već cijeloj ekipi. Navijači nas čine boljima i dajete nam vjetar u leđa i kada ide lošije. Da, dao sam gol i ponosan sam na sva dostignuća u dresu Bosne i Hercegovine, ali bez ekipe to ništa ne bi bilo moguće, a mi smo sinoć dokazali da smo ekipa, da smo poput porodice i da smo tu jedan za drugoga”, poručio je Džeko.

Dijamant je jučerašnji pogodak u rekordnom nastupu za BiH upravo poklonio Bosni i Hercegovini.

“Greške se svima dešavaju, pogrešna dodavanja, pogrešne procjene, promašaji, ali ne smije se desiti da na terenu ne damo sve od sebe, a sinoć smo dali bukvalno i posljednju kap znoja za pobjedu i mi na terenu i vi na tribinama. Zato, ovaj pogodak, 53. u dresu BiH u svom rekordnom nastupu za Bosnu i Hercegovinu poklanjam upravo Bosni i Hercegovini. Nama svima, jer svi zajedno smo zaslužili da i nas sreća pogleda. Hvala Vam, na svemu što jeste i na svemu što možete biti. Voli vas vaš kapiten”, zaključio je Džeko.