Zabava, smijeh, kreativnost, mašta, takmičenja i veliki broj djece su ono što je krasilo drugi dan radionica “Dječja zabavna ulica” u organizaciji UG “Alternative”.

Današnje radionice brojale su oko 50 učesnika, koji su se smjenjivali po grupama kroz kreativne aktivnosti i takmičarske igre. Posebnu pažnju djece izazvala je igra “Konopac kao laser – prepreka”, kroz koju su djeca vježbala svoju spretnost, pažnju i koncentraciju, a interesovanja nije manjkalo ni u igricama “Djeco ne ljutite se” , “Ubacivanje šarenih papirića u čaše”, te “Igra slova – anagrami” u kojoj su uživali naši školarci, a oni nešto manji su imali priliku da nauče poneko slovo kroz igru i zabavu.

Naši najmlađi voditelji radionica i danas su imali priliku svojim drugarima objasniti kako napraviti pirata i tigra oslikavanjem dlanom. Jedni su vježbali ulogu voditelja, organizaciju i vođenje aktivnosti, dok su učesnici imali priliku da vježbaju finu motoriku, kreativnost i da razumiju kako uz pomoć jednostavnih koraka doći do složenih crteža.

Izrada ptica od papira i visibaba od vate su aktivnosti koje su bile prilagođene svim učesnicima, gdje smo uz pomoć papira, makazica, vate i ljepila dobili zanimljive radove koji će krasiti sobe naših malih kreativaca.

Zahvaljujemo se drugarima na današnjoj posjeti očekujemo vas i sutra uz obavezne prijave u periodu od 9.30-10.00h, kazali su iz UG “Alternative”