Dinko Peljto: Vodit ćemo bitku sa Izraelom za treće mjesto

Košarkaška reprezentacija je sinoć saznala protivnike za Eurobasket naredne godine koji se po prvi put održava u četiri države: Francuska, Hrvatska, Njemačka i Latvija.

Naša reprezentacija je žrijebanjem smještena u grupu A sa reprezentacijama Francuske, Finske, Izraela, Rusije i Poljska.

Ogranizator igre Košarkaškog kluba Kakanj, Dinko Perto, prokometarisao je šanse naše košarkaške reprezentacije na Eurobasketu naredne godine.

“Reprezentacije u našoj grupi nisu nimalo naivne, ali sa druge strane ne trebao ni da se ih plašimo. Francuzi, kao prvaci Europe i domaćini, su apsolutni favoriti. Rusi protekli godina nisu na nivou, ali ukoliko dođu u punom sastavu bi će nam teško protiv njih.”, izjavio je za sport24.ba Peljto, te naglasio da ćemo se sa Izraelom boriti za poziciju tri.

“Najvjerovatnije da ćemo se sa Izraelom boriti za treće mjesto u grupi, mada su oni sa Caspiem i vrlo vjerovatno još jednim Amerikancem mnogo opasni.”

“Mislim da smo spremni i jaki da budemo bolji od Poljske i Finske.”, rekao je naš sagovornik.

“Rusija i Francuska ukoliko dođu u punim sastavima onda su apsolutni favoriti, a nama onda ostaje borba sa Izraelom.”, zaključio je Peljto za sport24.ba.

sport24/Kaportal.ba