Dan istine za NK Čelik!

Nekoliko proteklih dana bili su najteži za NK Čelik u novijoj historiji zeničkog kluba. Sve ono što se (ni)je uradilo proteklih godina naplaćeno je u nedjelju kada Crno-crveni nisu ni odigrali meč 15. kola protiv Željezničara.

Zbog neisplaćenih dugovanja prema bivšim igračima, trenerima i visokim funkcionerima NK Čelik je suspendovan pa je Takmičarska komisija neodigrani meč na stadionu Grbavica registorovala s 3:0 za Plave.

Prema jučerašnjim informacijama isplate dugovanja su već počela što znači da bi zenički tim za vikend uredno trebao dočekati Zvijezdu 09 i tako izbjeći eventualno izbacivanje iz lige jer dvije neodigrane utakmice u sezoni bez opravdanog razloga znači i prekomandovanje u niži rang.

Danas će biti svojevrsni dan istine za NK Čelik jer je za 14 sati najavljeno obraćanje Aydina Olguna, turskog investitora koji bi trebao otkriti kako zapravo stoje stvari u klubu.

Robijašima i ljubiteljima Čelika je prekipjelo, u nedjelju se desila kap koja je prelila čašu sigurno s velikim nestrpljenjem očekuju današnju pressicu kako bi saznali pravu istinu o stanju u svojoj “svetinji”.

“Robijaši će insistirati da se na ovoj press konferenciji odgovori na naša davno postavljena pitanja koja su do sada bila ignorisana, te da se javnost konačno upozna s namjerama i ciljevima investitora. ! Dosta je bilo laži i bježanja od odgovornosti, dosta je bilo političkih igara, vrijeme je da se javno kaže ko su krivci za najveću sramotu koju je naš klub doživio kroz 74 godine postojanja. Neka svako nosi svoj teret”, jučer su poručili Robijaši.

S obzirom da posljednjih dana tužbe na račun NK Čelik niču kao gljive poslije kiše tačna cifra koju zenički klub u narednom periodu mora uplatiti svojim bivšim zaposlenicima je nepoznata. Jedino je sigurno da iznos nije manji od 70.000 KM.