Četrdesetšestogodišnji Nermin Gadžun poginuo kod Tičića

Sa utorka na srijedu  u 21,05 sati, na regionalnom putu Kakanj –Zenica  u mjestu Tičići, došlo je do teške saobraćajne nezgode i kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Prema dostupnim informacijma vozilo „Opel Astra“, (J16-K-293), za čijim je upravljačem bio četrdestšestogodišnji  Nermin Gadžun izletilo je sa dionice regionalne ceste usljed velike brzine  na jednom asfaltnom udubljenju i došlo je prevrtanja vozila u kanal.

Usljed zadobijenih povreda Gadžun je preminuo na licu mjesta. Odmah po dojavi o nesreći izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Prema njegovoj naredbi tijelo vozača prevezeno je u prosekturu Gradskih grobalja u Visoko radi obdukcije, a vozilo prevezeno pred PS Kakanj.

Ova dionica regionalne ceste nije bila u prekidu dok je trajao uviđaj, a odvijao se jednom trakom naizmjenično. Saznajemo da je Gadžun bio uposlenik Rudnika Zenica i da je radio u jami Raspotočje. Istraga je u toku.