BiH pobijedila Vels, Muharem Trako ponovo strijelac!

U Doboju kod Kaknja U-17 selekcije Bosne i Hercegovine i Velsa odigrale su prvi od dva planirana prijetaljeska susreta. BH selekcija je slavila rezultatom 2:0.

Ponovo je za BiH pogodio Muharem Trako. Iako igra na poziciji stopera, ovaj sjajni Kakanjac je postigao tri gola u četiri odigrane utakmice za reprezentaciju BiH.

Prvi period igre ponudio je otvorenu igru, ali i dobre odbrane golmana na obje strane. Dominaciju u posljednjih desetak minuta susreta bh selekcija je krunisala sjajnim golom. Odličan ubačaj sa lijeve strane koristi Dino Nuhanović i glavom sa pet metara matira Maxa Williamsa za 1:0 i sa ovim rezultatom se odlazi na odmor.

Samo što se krenulo sa centra u drugom dijelu susreta zbog prigovora i psovkui upućenih glavom sucu meča isključen je Ivan Grgić kojeg na terenu u 54. minuti susreta mijenja Aleksej Golijanin. Gosti su u 56. minuti imali dobru priliku da izjednače preko Taylora Jamesa, ali njegov udarac sa šesnaest metara brani bh golman. U nastavku su igrači Velsa u potpunosti pali, a bh tim je krenuo u ofanzivu ka golu protivnika. U 71. minuti nakon dobre akcije bh tim dolazi do novog gola, a strijelac je bio Muharem Trako. Do kraja meča bilo je još nekoliko izglednih prilika za bh tim, ali rezultat se nije mijenjao.

”Rezultatom sam zadovoljan, ali igrom u određenim momentima nisam. Bilo je dosta oscilacija i moramo još mnogo raditi kako bi popravili greške koje smo pravili u ovom susretu. Uprkos greškama koje smo imali mislim da publika može biti zadovoljna partijom naših izabranika”, rekao je v.d. selektora U17 selekcije Adin Mulaosmanović.

Mulaosmanović je dodao kako je 17. septembra planirano okupljanje bh selekcije u trening kampu reprezentacije nakon čega slijede novi susreti.