Besplatna članarina za kakanjske penzionere u Gradskoj biblioteci Kakanj

Na svojoj posljednjoj sjednici u protekloj godini Upravni odbor Gradske biblioteke Kakanj je donio odluku da se kakanjskim penzionerima omogući besplatno korištenje usluga biblioteke.

Ova odluka Gradske biblioteke Kakanj donesena je s ciljem da se podrže kakanjski penzioneri u aktivnostima produktivnog provođenja slobodnog vremena.

“Kada dođe u penziju čovjek konačno može raditi sve ono što doista želi i što nije stigao u radno aktivno doba. Može usvajati nova znanja, stjecati nove društvene kontakte, učenjem jačati mentalnu kondiciju, sve iz osobnog zadovoljstva i bez prisile. Takav privilegij slobodnog izbora ne daje nam niti jedna životna dob osim  treće. Besplatnom članarinom Gradska biblioteka Kakanj, znajući i vjerujući u ljekovitu moć čitanja, poziva penzionere da jedan dio svog slobodnog vremena odvoje za knjigu.

Čitanje je ljekovito iskustvo. Gradska biblioteka Kakanj ima veoma bogat fond knjiga i sigurni smo da će svaki penzioner koji dođe po knjigu, otiči iz biblioteke sa odgovarajućom knjigom i da će nakon čitanja, sa velikim zadovoljstvo, doći po novu knjigu. Naša Biblioteka ima knjigu za svakoga. Dođite po svoju. Radujemo se Vašem dolasku.”, poručuju iz Gradske biblioteke Kakanj.